Leuke spelletjesmiddag met ouderen in een woonzorgcentrum

Gepost op May 28, 2018

We hebben er dit seizoen weer een aantal leuke activiteiten op zitten met M25 Den Haag. Zo was de spelletjesmiddag op 27 mei in woonzorgcentrum Wijndaelercentrum erg gezellig. Er was een spelletjesparcours uitgezet met een divers aanbod aan entertainment. 
 
De Beleef TV was met name populair. Dat is een enorme tablet in de vorm van een tafel. Een groep van zo’n 10 ouderen verzamelden zich om de tafel heen om samen met de M25 deelnemers te luisteren naar oude muzikale hits van vroeger. Er werd meegezongen en gelachen om de herkenning en nostalgie die het opriep bij zowel de ouderen als de jongeren. Ook konden er kleine spelletjes en puzzels op worden gespeeld wat zowel jong als oud dan ook met plezier deden. 
 
Daarnaast waren er bordspellen op verschillende tafels neergelegd waar men bij kon aanschuiven. Sommige ouderen deden een tour en deden dus met bijna alle spellen mee. Zo was er sjoelen, ganzenbord, mens erger je niet, kwartet en meer.
 
Na al het speelplezier kreeg iedereen een portie poffertjes. Toen iedereen klaar was met eten werden de ouderen aan de hand of in een rolstoel door de jongeren terugbracht naar hun kamers.
 
Al met al konden we terug kijken op een leuke middag, waar zowel oud als jong van heeft genoten.