M25 Event - In actie voor de Voedselbank

Gepost op March 31, 2017

Halverwege de vastentijd stond het eerste grote M25 Den Haag event van 2017 gepland. In het weekend van 17-19 maart werden tieners uit de hele stad uitgenodigd om in actie te komen voor de Voedselbank. Een groep van 14 jongeren gaf hier gehoor aan en zijn op verschillende manieren bezig geweest om cliënten van de Voedselbank tot steun te zijn.

Zaterdag 18 maart verzamelden 6 jongeren in de Christus triomfator kerk voor een introductie over de Voedselbank. Ze kregen informatie over de organisatie en gingen in gesprek over wat hun ideeën en beelden zijn van Voedselbank cliënten. Om een iets betere voorstelling te maken, werd er ook nog een rekenspelletje met hen gedaan over hoe je met een bepaald bedrag per maand zou kunnen rondkomen.
Vervolgens was het tijd om in actie te komen. Voor de Albert Heijn in de Theresiastraat stelden de jongeren zich op en vroegen aan het winkelend publiek om een donatie te geven in de vorm van bijvoorbeeld pasta of rijst. Aan het eind van de middag werden de volle tassen met gedoneerde boodschappen gebracht naar dezelfde kerk voor het Voedselbank uitdeelpunt. Een tweetal was zo enthousiast dat ze de volgende dag weer aanwezig waren om op dezelfde manier wat extra boodschappen in te zamelen. Daar werden ze door 2 nieuwe jongeren bijgestaan.

Zondagochtend 19 maart waren 6 meiden van de Jacobus kerk vroeg opgestaan om Paasmandjes en Paaskaarten te maken. Deze werden als extraatje toegevoegd bij een aantal Voedselbank pakketten. 'Hartstikke lief', aldus de vrijwilliger die hen begeleidde. De groep kon lekker hun creativiteit en talent inzetten om zo een ander blij te maken met een klein gebaar. Tijdens het werken werd er nog wat verteld over het M25 project en of er wellicht nog een actie te plannen was. Daar was zeker interesse voor.

Zondag 11 juni staat het eerstvolgende grote M25 event gepland, waarbij we mensen in verpleeghuizen tot steun willen zijn. Ook meedoen? Meld je nu aan via Shirleni (shirleni@maraprojecten.nl) of Robin (rdejong@stekdenhaag.nl).