M25 Special: Dag van de Aarde

Apr

22

Tijd: 15:00 - 17:00

Locatie: Sea Life Scheveningen

Adres: Strandweg 13

M25 Special: Dag van de Aarde

In het kader van de Internationale Dag van de Aarde (ofwel Earth Day) willen we via M25 een actie doen wat te maken heeft met de 'zorg voor de schepping'.
Paus Franciscus heeft naar aanleiding van de rondzendbrief 'Laudato Si' een "achtste werk van barmhartigheid" genoemd: "Laat ons barmhartig zijn voor ons gemeenschappelijk huis".
Het lijkt ons dan ook mooi om ook met dit werk van barmhartigheid aan de slag te gaan bij M25.
 
Er worden op de Dag van de Aarde, wat valt op zondag 22 april 2018, verschillende activiteiten georganiseerd in de hele wereld, ook in Den Haag. Vanuit de 'Earth Day Association' (zie: www.earthday.org) worden deze events internationaal gecoördineerd. Het thema van de dag is dit keer: een einde maken aan plastic vervuiling.
 
Wij gaan met M25 tijdens deze zondag concreet aan de slag met dit thema door een stuk van het strand van Scheveningen op te ruimen. We verzamelen om 15.00 uur voor de ingang van Sea Life Scheveningen op het adres Strandweg 13, 2586 JK, Den Haag. We halen dan speciale ‘juttassen’ op om tijdens onze wandeling over het strand al het plastic afval dat we tegenkomen in te doen, die we vervolgens kunnen inleveren voor een lekker ijsje, kopje koffie of een ander bedankje als waardering voor onze inzet. Via de organisatie Grondstofjutters (www.grondstofjutters.nl) wordt al het afval dat wordt ingezameld gebruikt om nieuwe producten van te maken.
 
Wil je graag (met een groepje) meedoen met de activiteit? Aanmelden kan via shirleni@maraprojecten.nl of 06-39831945. Graag tot snel op de Dag van de Aarde!
 
 
Nog een leuke tip: Op zaterdag 21 april kan je aansluiten bij het programma van de Internationale Dag van de Aarde Den Haag in de Christus Triumfatorkerk. Zie voor details de website: www.earthdaynetherlands.com. Om 10.00-15.00 uur zijn daar workshops te volgen om te leren hoe wij onze ecologische voetprint kunnen verkleinen; thuis, op school, in de buurt, op het werk en in onze dagelijkse routines.